Profielschets 

Ik ben een authentieke, inspirerende en verbindende leider die werkt vanuit vertrouwen en die professionele ruimte aan medewerkers en leerlingen geeft om het beste uit zichzelf te halen. Een schoolleider ook, die samen met zijn medewerkers wil bouwen aan een professionele cultuur waarin samenwerken, elkaar aanspreken en onderwijskwaliteit belangrijke onderdelen zijn. 

Gedurende 20 jaar heb ik als conrector en locatiedirecteur op het vmbo en opleidingsmanager in het mbo veel ervaring opgedaan als leidinggevende in het onderwijs. Na een interne interim klus die mij zeer goed is bevallen ben ik vanaf januari 2021 gestart als zelfstandige interim-schoolleider.       

Mijn studie Master Educational Leadership heeft mijn ervaring en inzichten op het gebied van leiderschap enorm verrijkt en verdiept.

Het is voor mij essentieel om naast de traditionele aandacht voor kwalificatie, voldoende aandacht te besteden aan persoonsvorming en socialisatie in het onderwijs teneinde de leerlingen goed voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst. Het gaat om meer dan alleen opleiden voor een diploma. Het is ook belangrijk om jonge mensen te begeleiden naar volwassenheid en in hun ontwikkeling als zelfstandig en uniek persoon. Het citaat van de Romeinse filosoof Seneca ‘Non scolae sed vitae discimus’, vertaald ‘Niet voor de school, maar voor het leven leren wij’ geeft dit prachtig en kernachtig weer.

 

© Copyright Patrick Vreeman